Jösses.


Nu blir jag arg på mig själv. Bättre, denice? Är killar bättre för att de är chefer? Är killar bättre för att de tävlar i världsklasserna?

Är människor som tjänar miljontals kronor om året bättre än de som inte ens tjänar en tiondel av de summorna?

Givetvis inte. Bättre var ett dumt och felaktigt ord.


Jag tar tillbaka att jag skrev bättre men jag vet inte vilket annat ord jag ska byta ut det emot.

Hoppas att poängen i inlägget gick fram ändå.


Act like a lady, think like a man


Killar är generellt bättre än tjejer, inte alltid men ofta. För ofta.  Det är tufft att erkänna med tanke på att jag: 1. är tjej. 2. hatar att vara snäppet sämre.


Chefpositioner är oftast tillsatta av män och inte nog med det så utövar ofta killar sporter på en högre nivå än tjejer, visst, killar är i regel starkare, de kan springa fortare och de orkar mer, men är det den enda anledningen till att de alltid kommer lite längre, är det den enda anledningen till att de alltid är lite bättre?

Ridsporten tillexempel är en av många få sporter där män och kvinnor faktiskt tävlar på samma villkor.

Det är betydligt fler tjejer som utövar ridsport men i de högre klasserna syns lika många kvinnor som män, eller möjligtvis, faktiskt fler män. I ridsport behöver man inte ha de kvaliteterna som fotboll och många andra sporter kväver. Visst handlar det om styrka, snabbhet och uthållighet men inte alls på samma sätt.  

Det jag vill komma fram till är att jag tvivlar på att män skulle vara bättre ryttare än kvinnor just med tanke på de olika styrkorna. 

Så, hur kommer det sig att de är så många killar i världsklassen trots att de är så få som faktiskt utövar sporten?


Jag tror att det beror på ambitioner, självkänsla och självinsikt.

Killar är mer tävlingsinriktade och när de ger sig sjutton på att de ska klara någonting så gör de det.



Ska jag berätta något komiskt?

Stolt är en synonym för manligt och mjukt är en synonym för kvinnligt, i alla fall enligt word.

Är det så det är? Män är stolta och kvinnor är mjuka? Om en människa är mjuk hur är hon då? Snäll och rar förmodligen. Behaglig är en synonym för rar. Behaglig. Vilken människa vill vara behaglig? Okej, behaglig är ett positivtladdat ord. Jag vill vara en människa som är behaglig att vara runt om men samtidigt vill jag inte behaga andra människor. För behaga betyder väl att man är andra till lags. Det är ju typiskt med oss tjejer. Att vi alltid vill vara andra till lags. Först medmänniskan och därefter oss själva.

Vet ni vad synonymen för stolt är då? Självsäker och envis. Självsäkerhet och envishet, har man dessa egenskaper har man ofta redan målet i sikte. Är man envis gör man vad som krävs tills man lyckats.

Männen klättrar alltså upp för berget och samtidigt som kvinnorna puttar på.
Okej. nu överdriver jag men förstår ni vad jag menar?


Så till er tjejer som läser bloggen-  Var snälla, rara och omtänksama, för det är ju de vi gör bäst, uppenbarligen. Men var även själviska, tävlingsinriktade och envisa för det är det som gör att vi lyckas.


Jag har inget vettigt i tankarna.

Jag känner att jag måste uppdatera för att underhålla mina få läsare samtidigt som jag inte riktigt har någon lust. Jag känner mig inte skrivsugen så ni får nog faktiskt vänta någon dag till innan det blir något vettigt inlägg.

Återkommer.

Vad är för personligt?

Jag är lite osäker.  
Jag vill inte att min blogg ska bli för personlig samtidigt som jag vill att ni ska förstå mig. Jag vill inte att ni ska veta vad jag går runt och tänker på samtidigt som jag vill dela med mig av mina tankar. Its double standard, tell me about it .

Egentligen handlar det nog bara om att jag inte har bestämt mig för hur mycket jag ska blotta mig själv. Vart ska jag dra gränsen för vad som är för personlig för att skrivas?

RSS 2.0